De \’vergeten\’ bureaustoel

Je spendeert er met een kantoorbaan of thuiswerkbaan vanachter een bureau best veel tijd in door – een bureaustoel. Best belangrijk dus dat de stoel past bij jouw specifieke bouw, voor het voorkomen van rug- of andere lichaamsklachten. In deze blog alles over deze, misschien een beetje vergeten, stoel die o zo belangrijk is in jouw dagelijkse tijdsbesteding.

Zit duur, soort werk en lichaamsbouw

Zoals in de inleiding al kort genoemd spendeer je als kantoormedewerker aardig wat tijd door in je stoel. Het is dus belangrijker dat die stoel niet alleen comfortabel zit, maar ook bijdraagt aan een bevorderlijke houding. Bij het kiezen voor een goede stoel moet je nadenken over drie dingen:

Zit duur: Zit je gemiddeld 10, 20 of 40 uur in de stoel verschilt per persoon en het werk. Hoe langer je in de stoel doorbrengt, hoe comfortabeler de stoel moet zijn. Er bestaan speciale bureaustoelen waar je met gemak 8 uur op kunt zitten. Bij deze stoelen is er goed nagedacht over een dynamisch mechanisme die mee kan bewegen. 

Lichaamsbouw: Ieder lichaam is anders, daarom is het belangrijk dat de stoel afgesteld kan worden op de specifieke lengte en het gewicht van de gebruiker. Dit bevordert indirect ook weer de zit duur van de stoel. 

Het soort werk: Iedereen heeft ander werk, de een schuift per tien minuten de gehele stoel met zich mee naar een andere plek, de ander zit 8 uur lang stil achter een computer. De stoel moet passen bij het type werk en de bijbehorende werkzaamheden. 

Drie soorten bureaustoelen

Je kunt drie soorten bureaustoelen onderscheiden van elkaar. De stoelen zijn aangepast op het soort werk en de tijdsduur. De ergonomische bureaustoelen zijn specifiek gemaakt voor de veiligheid en gezondheid van de gebruiker. De stoel is specifiek aan te passen naar het lichaam van de gebruiker. De gamestoelen zijn er, zoals de naam al zegt, voor de gamers onder ons. Als laatst is er nog de zogenaamde directiestoel. Deze bureaustoelen zien er vaak wat luxer uit, maar hebben wel wat minder instelmogelijkheden dan een ergonomische stoel. 

Als kantoormedewerker, freelancer of ZZP’er vanuit huis die dagelijks werkzaam is achter een bureau is het belangrijk om na te denken over de perfecte bureaustoel. Je spendeert er veel tijd in door en een niet passende stoel kan voor veel ellende zorgen. Een tip is te kijken op de website van Bureaustoel24. Hier vindt je alle specifieke stoelen met verschillende designs en gegarandeerd voor ieder (thuis)kantoor wel een passende bureaustoel te vinden! 

Geef een reactie