Een kast maken met steigerhout 

Beginnen je handen al te jeuken als je aan een ontwerp denkt? Dan is het zeker wat voor jou om een kast te maken met steigerhout. Een kast maken met steigerhout is erg leuk. Je kunt namelijk veel verschillende ontwerpen toepassen. Zo kun je ook zeker je eigen ontwerp toepassen. Hierdoor kun je zelf een leuke kast ontwerpen, waardoor je optimaal kunt genieten van de kast. Maar is het wel handig om een kast te maken van steigerhout?

Steigerhout, is dit het juiste materiaal

Als je het ruwe van de kast wilt behouden, dan is het zeker handig om een kast te maken van steigerhout. Steigerhout is namelijk niet geschuurd. Hierdoor behoud je het ruwe gedeelte van het hout. Het is wel erg belangrijk om er zachtjes overheen te schuren. Als je dit niet doet, kun je veel splinters krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, daarom is het erg belangrijk om het steigerhout nog te schuren. Voordat je de kast in elkaar zet moet het hout geschuurd en afgewerkt zijn. Alleen zo krijg je namelijk een mooie kast.

Welk steigerhout heb ik nodig?

Er zijn een aantal verschillende steigerhouten die je kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor steigerhout ruw. Dit is onbehandeld steigerhout. Als je steigerhout ruw koopt, dan zal je zelf nog wel veel aan het hout moeten doen. Daarnaast heb je ook steigerhout gedroogd. Gedroogd Steigerhout wordt aangeraden voor het maken van kasten. Met dit hout kun je namelijk erg makkelijk een kast maken. Naast de verschillende soorten steigerhout heb je ook verschillende kleuren steigerhout. Zo kun je grijze steigerhout verkrijgen. Als je een grijze kleur wilt, is het verstandig om deze direct in de juiste kleur te kopen. Je hoeft er dan namelijk niet zelf overheen te verven. 

Begin altijd eerst met ontwerpen

Als je een kast wilt maken is het altijd handig om eerst het ontwerp af te hebben. Hierdoor weet je namelijk al snel hoeveel hout jij nodig hebt tijdens het maken van de kast. Daarnaast is het ook verstandig om de maten goed te onthouden. De kast dient namelijk goed afgewerkt te zijn. Als dit niet het geval is kan het voorkomen dat je je gaat storen aan de kast. Vergeet nooit het steigerhout te schuren. Zo voorkom je namelijk dat je splinters kun krijgen van het hout. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bij het aanraken van de kast opeens splinters oploopt.

Geef een antwoord