Kledingtips voor mannen die niet van winkelen houden

Kleren maken de man. En de moderne man wil goed voor de dag komen. Maar niet alle mannen kunnen een dagje uitgebreid winkelen waarderen. Sommige mannen hebben er de tijd niet voor, en andere mannen hebben er gewoon geen zin in. Wat de reden ook is; je bent dus op zoek naar een gepaste oplossing. En die hebben we gevonden! De zogenaamde capsule wardrobe zorgt ervoor dat jouw kledingkast volhangt met alle kledingstukken die je nodig bent. Zonder de overbodige extra's. Wat betekent dat jij snel de winkelstraat door kan sprinten, omdat je precies weet waarnaar je op zoek bent.

De basics

De fundamentele kledingstukken in een kledingkast worden ook wel de basics genoemd. Dit zijn kledingstukken die gemaakt zijn met eenvoud en comfort als hoogste prioriteit. De basics stralen eenvoud uit, en zijn daardoor niet alleen perfect zelfstandig te dragen, maar ook in combinatie met elkaar of andere kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan witte t-shirts die individueel worden gedragen, of in combinatie met een jas of blazer. Voor mannen zijn er behoorlijk wat basics die onmisbaar zijn in de kledingkast. Zo word het aangeraden om minimaal 2 zwarte en witte effen t-shirts in de kast te hebben liggen. Meerdere heren truien, én minimaal één simpel wit overhemd.

De broeken

Vrouwen hebben het ingewikkeld. Denk aan rokken, jurken, leggings, panty's en broeken. Gelukkig hebben mannen het iets gemakkelijker. Het is een kwestie van rekening houden met wat je graag draagt, en wat je comfortabel vind zitten. Draag je voornamelijk spijkerbroeken? Zorg dan dat er meerdere spijkerbroeken in je kledingkast aanwezig zijn. En zorg er altijd voor dat er minimaal één broek apart word gehouden voor nette gelegenheden of feestjes. Naast de spijkerbroek kun je je kledingkast ook uitbreiden met chino's en meerdere korte broeken.

Kleding voor bijzondere gelegenheden

Alleen met allerdaagse kleding ben je er natuurlijk nog niet. We hebben er hierboven al eventjes bij stilgestaan, maar je bent ook kleding nodig voor de speciale momenten in het leven. Denk bijvoorbeeld aan feestjes, jubileums en romantische uitjes. Maak daarom een beetje extra ruimte vrij in je kledingkast voor meerdere overhemden en een donkere blazer. Wil je iets meer keuze, dan kun je er ook voor kiezen om jasjes, colberts, stropdassen en eventueel zelfs een drie-delig pak aan je kledingkast toe te voegen. Maar kies hier alleen voor, wanneer je zeker weet dat je de kleding ook daadwerkelijk gaat dragen.

Geef een reactie