Mooie rondingen met een maatje meer

Of het nou gaat om het kleinste maatje of een wat grotere, iedere vrouw verdient het om er iedere dag zelfverzekerd en mooi uit te zien. Veel vrouwen weten niet goed hoe ze de juiste kleding voor hun figuur kunnen shoppen. Zo kan het voorkomen dat je rondloopt met veel te grote kleding, of ongemakkelijk strak. In deze blog geef ik tips voor het shoppen met een maatje meer zodat ook jij er mooi en zelfverzekerd bij kan lopen.  

Figuur

Allereerst is het belangrijk om te weten welk soort figuur je hebt. Hieronder leg ik kort uit welke figuurtypes er zijn en de bijpassende kenmerken:

Zandloperfiguur: Dit figuurtype wordt gekenmerkt door een smalle taille.

O-figuur: Een kenmerk dat het ‘appel’ figuur typeert zijn de slanke benen.

Rechthoek: Het rechthoekige figuur heeft geen slankste of breedste punt, alles loopt gelijk.

V-figuur: Een V-figuur wordt gekenmerkt door bredere schouders.

A-lijn figuur: Het omgekeerde van een V-figuur en wordt gekenmerkt door bredere heupen.  

Lingerie

Een juiste outfit begint bij een goede basis. Grote maten lingerie is er, net zoals alle lingerie, in allerlei soorten, kleuren en patronen verkrijgbaar.  Bij wat grotere borsten is ondersteuning heel belangrijk. Het begint bij de omvang en de de juiste cup maat. De juiste maat zorgt ervoor dat de borsten goed worden ondersteund en de beugel mooi past. Stevige schouderbandjes zijn ook heel erg belangrijk voor de pasvorm en het comfort. Brede schouderbandjes geven meer steun en zitten gedurende de dag fijner. Als laatst moet je kijken naar de sluiting. Ga hierbij altijd voor twee of drie sluitingen. Een brede sluiting zorgt voor meer comfort. 

Kleding

Het zoeken naar jurken grote maten of andere ‘plussize’ kleding begint bij hetgeen waar jij je comfortabel in voelt. Fan van rokken en jurkjes? Ga opzoek naar kledingstukken die bij jouw figuurtype passen. Zo past een wikkeljurkje heel mooi bij het zandloperfiguur, doordat het accent wordt gelegd op de smalle taille. Kleur kan ook een hoop verschil maken. Donkere kleuren kunnen bepaalde delen van het lichaam smaller doen lijken en lichte kleuren geven juist het accent op dat deel waar jij het meest trots op bent. Op het gebied van printjes is het strepenpatroon een goed voorbeeld. Zo kunnen lange verticale strepen je lichaam langer doen lijken dan het eigenlijk is. 

Voor iedere vrouw met welke maat dan ook is er de perfecte garderobe samen te stellen. Juist met een maatje meer kun je spelen met alle mooie rondingen van je lichaam en je op en top vrouwelijk voelen. 

Geef een reactie