Waarom Kaapverdië de ideale last minute vakantiebestemming is

Het is misschien niet het eerste wat in je gedachten opkomt, maar een Last minute Kaapverdië is zeker de moeite waard. Deze eilandengroep is de laatste jaren een steeds populairdere reisbestemming geworden. Ondanks dat er meer toeristen op afkomen zijn de badplaatsen nog steeds niet grootschalig. Je kan er een gemixte sfeer vinden tussen Afrikaans en Portugees. Het hele jaar door liggen de temperaturen tussen de 24 en 30 graden.

De populairste badplaatsen in Kaapverdië

Van de negen bewoonde eilanden heeft Sal de meest populaire badplaats, Santa Maria. De straten zien er gezellig uit met vele gekleurde gevels, restaurants, bars, palmbomen en kleine winkeltjes. Het valt op dat deze badplaats zich met name richt op het Westerse toerisme. Je hoeft niet ver te zoeken naar de Ierse pub, souvenirwinkeltjes, luxe hotels en een casino. Santa Maria heeft een prachtig zandstrand wat wel acht kilometer lang is. Je kan er een ligbed met parasol huren en uiteraard een cocktail bestellen om je vakantiegevoel compleet te maken. Naast watersporten kan je in Santa Maria ook ervoor kiezen om op een jeepsafari te gaan of het zoutmeer, Pedra de Luma, te bezoeken. 
Een andere populaire badplaats is Sal Rei op het eiland Boa Vista. In deze badplaats hangt een relaxte sfeer en overal vind je leuke straatjes met klinkers, gekleurde huisjes en palmbomen. Het is een stuk minder toeristisch dan Santa Maria, waardoor je kan genieten van de rust. Het eiland Boa Vista heeft een stuk meer aan te bieden dan het eiland Sal en je kan hier verschillende landschappen ontdekken. Op Boa Vista is nog een andere badplaats, namelijk Praia de Salinas. Deze badplaats is meer een combinatie van luxe hotels en resorts met alle faciliteiten die je een perfecte zonvakantie bieden. Handig voor als je meer geïnteresseerd bent in het all-inclusive concept.

Kiezen voor de minder bekende paden in Kaapverdië

Als je liever zelf op ontdekking uitgaat dan kan je ervoor kiezen om een van de minder bekende eilanden te bezoeken. Het eiland Maio heeft niet zo’n goede infrastructuur als het eiland Sal, maar de stranden zijn zeker net zo mooi. Doordat er weinig toerisme is ervaar je de rust en een meer authentieke sfeer. Als je graag een wandeltocht maakt dan is het bergachtige en groene eiland Brava een goede optie. Dit eiland is 67 vierkante kilometer groot en binnen een paar dagen kan je lopend het hele eiland gezien hebben. 

Geef een reactie